Телятина — 95, яловичина
110, окіст — 53, сосиски або сардельки — 41, нирки яловичі — 121, цибуля ріпчаста
— 107, огірки солоні — 100, капарці — 40, маслини — 50, томатне пюре — 50, масло
вершкове — 24, бульйон — 750, лимон — 16, сметана — 60. Вихід: 1000.
М'ясо яловичини,
телятини, окіст, нирки, язик, сосиски попередньо зварити в тому ж бульйоні, на
якому готують солянку, .нарізати тоненькими скибочками.
Ріпчасту цибулю
тонко нарізати, спасерувати, додати томат і пасерувати разом. Солоні огірки, обчищені
від шкіри і насіння, нарізати скибочками і припустити з додаванням бульйону.
У киплячий концентрований
бульйон покласти пасеровані цибулю з томатом-пюре, припущені солоні огірки, капарці,
оливки або маслини (без кісточок), одночасно додати м'ясні продукти, сіль, спеції
і варити 5—10 хвилин. При приготуванні порційної солянки (на замовлення), в супову
миску покласти нарізаний набір варених м'ясних продуктів, капарці, оливки без кісточок,
спеції, залити рідкою частиною солянки (бульйон з пасерованою цибулею, томатом і
припущеними огірками), довести до кипіння. Перед подаванням у солянку покласти маслини,
кружальце очищеного лимона, сметану і посипати посіченою зеленню
петрушки. На одну порцію солянку подають вагою 300 або 500 г
|