Основа будь-якого
сулу — відвар (м'ясний, овочевий), який не має яскраво вираженого смаку.
Бульйон — це прозорий
відвар з шматочками м'яса (яловичини, птиці, дичини) готовий до споживання.
Консоме — це міцний
(концентрований) нежирний бульйон з м'ясом.
Концентроване консоме
— це консоме з подвійною порцією м'яса із додаванням спеціальних ароматизуючих приправ.
Супи до смаку доводять
сіллю, лавровим листом, перцем. Вихід супів: 250,300 і 500 г.
Зелень (петрушку,
селеру, кінзу, кріп) нарізають і подають до страви з розрахунку 2-3 г на порцію. Вони надають страві
аромату, привабливого зовнішього вигляду і вітамінізують її.